2009 m. lapkričio 1 d., sekmadienis

Pyragaičiai

Iš Sovietų laikų išliko cukriniai prisiminimai apie Partijos suvažiavimus. Mano "cukriniai avinėliai" - tai mamos atneštos iš suvažiavimo bufeto dėžės su pyragaičiais. Stikliams tokie nesisapnavo. Spalvoti,miniatiūriniai, su riešutiniais -kakaviniais-migdoliniais glaistais, su miško grybų ir voverių -ežių bize skulptūrėlėmis ant viršaus , akys raibdavo, nulaižydavau net kremą nuo baltų nuo kartonnių dėžučių.

Kai eidavau pietauti į Prezidiumo valgyklėlę (dabartinė Vilniaus Arkivyskupija) ,rasdavau tų sjezdinių eklerų tik kelias rūšis, bet užtat - desertus su želė ir ledais, po kurių diena atrodydavo kaip Disnėjaus filmuke - nusaldinta.

Šią naktį (pilantis Taure) prasibudau po vizijos-košmaro. Vėl dirbu Ministrų Taryboje, vėl šūsnys vyriausybinių vertimų, vėl bufetas , kuriame maloni bufetava siūlo man pyragaičius, blynelius ir ledų desertus. O už lango kareiviai su šunimis, turiu praeiti pro jų užtvarą. Sugrįžęs okupacinis režimas. Prezidentinis valdymas iš Maskvos .

Na taip, Uranas Avine 2011- 2019 mm gali duoti ir "Verslas valdo,. įtakoja vyriausybę(Lubio variantas), ir "Jauni anarchistai ima valdžią (sapnai apie Marijono vedamas gruputes, užimančias Gedimino bokštą) ir "Rusų kariuomenė įveda okupacinį valdymą" .

Paskutinis variantas , matyt, buvo sugeneruotas realybėje ne per seniausiai... nors ... Valdui jau seniai ėjo sapnai apie tai, kaip jis yra tremiamas atidirbti Rusijoje internato direktoriumi...

Sapno tęsinys: bufete sutinku Viliją (Vandenė) ji klausia, kas tu tokia, kur tave mačiau?
O aš - pasikeitusi radikaliai, klerkė naujo režimo, net plaukai - trumpi juodi ... tyliu nuleidusi galvą, kai ji vis stipriau įsižiūri, neištveriu: "Esu Zalatorienė"


Taip aišku, apie ką... Astrologas turėtų duoti tautai ir laisvės viltį, laisvos ateities viziją... Zalatorienė man - tarybinių laikų astrologės etalonas, ir bendradarbiavo, ir bobutes psichologinėm pasakom ramino, ir paskaitas skaitė, ir mokslinį elitą ganė. Tik tokia galėčiau būti prie okupantų..... nė už ką....Geriau rožes veisti...

O vaikai, jaunimas? Visą naktį negalėjau užmigti... Ką jiems sakyti? Gi nepasipriešinsi jėgai, ypač informaciniams karams.... juk neintelektuali tauta įtiki KGB kriminalinės gamybos produktu Kėdžiu kaip didvyriu ir pasiruošusi sugriauti vienintėlę veiksnią valstybės struktūrą - prokuratūrą....taigi pora sėkmingų judoo piaro akcijų, ir vėl masės apipils gėlėmis karius išvaduotojus ir melsis Pugačiovai...

Nežinau...Gal išties pakanka mums tų bufetų su pyragaičiais ir sotaus pilvo... Gal valstiečių palikuonims su perlaužtu stalinizmo represijose dvasios stuburu pakaks ėdžių ir saugumo kaip baltarusams? kad laisvės liaudžiai nereikia , ji iki jos nedaaugusi? jos nesuvaldo?

P.S. Radau pas Dewarą: "свободнее людей делает только внутренняя свобода... миллион возможностей не подарит свободу, если человека сковывают комплексы и предрассудки"
Uždarau laisvės temą suviskam :)))

1 komentaras:

  1. Kiekvieną dieną tapo kova, kai sužinojau apie mano vyro reikalas. Aš negalėjau valgyti, miegoti, dirbti arba daryti ką nors be galvoti apie tai. Mūsų santuoka buvo ant išnykimo pabaiga, aš galėjau jausti jį. Nusprendžiau pabandyti meilės burtas Dr. Obodo sužinojęs, savo duomenis internete ir pradėjau laukti, kad pamatyti rezultatus.

    Mažiau nei vieną dieną, jis visiškai pakeitė jo požiūrį į mane ir sustabdė reikalas tą pačią dieną.

    Ačiū, taigi, taigi, taigi, taigi, daug Dr. Obodo. Jūs nuostabi!!jei reikia pagalbos, čia
    El. paštas : templeofanswer@hotmail.co.uk
    Whatsapp: +(234)815 542548-1

    Ponia Vanessa

    AtsakytiPanaikinti