2010 m. rugpjūčio 7 d., šeštadienis

Future-išbandymai

Susinervinau. Justė sapnavo sapną, kad Delfyje esu išdėta į šuns dienas kaip šarlatanė, su kažkokiom kompromat fotkėm , su tragiškais komentarais.Pasirašė autorė: "premjero ponia". Perpasakojusi susikrimto: "Mama, ką daryti, kad taip neatsitiktų? nepakelsiu..."
Tokioje situacijoje supranti, kas yra motinystės instinktas: kai gali pavirsti ar akmeniu ar pūku, bet ko atsisakyti, kad tik vaikas netaptų taikiniu, silpnąjai grandimi , auka" .

Kitavertus, tokiose situacijose kaip infrarauodonais spinduliais persišviečia ir vėl artimiausia aplinka: "ta - pasislėps, tas - kaltins: gi sakiau,tylėk, ir išvis nesąmonėmis užsiėmi, va kunigai kaip gražiai gieda, su jais pagiedok " , o štai tie ir ir anie - vandeniai, mergelės - ir vėl apkabins ir palaikys: eik, kur tau reikia, mes tikim. Taip buvo nuo mažens, taip tęsis ir toliau.

Turiu gavusi praeityje tokį pasipriešinimo sistemai imuniteto skiepą, jog galiu gaminti iš jo vakcinas fabrikiniu būdu:)))

Kai turi savo tiesą, kažkam neparankią ir.... prasideda... šmeižto kampanija, užvažiavimai, stūmimas iš visų pusių. Žmogus prieš jį klupdančią sistemą.

Raganoms labiau skaudėjo - pagoniški-jėzuitiški laužai - ne Lietuvos inkvizicinė žiniasklaida.
Va, doruolę-šviesuolę-piliečių globėją Hipatiją akmenimis užmėte fanatikai krikščionys - akmenys.. skauda...
Kai vaikui skauda - tai žiauriau už akmenis...





\

2010 m. rugpjūčio 6 d., penktadienis

Vitaminai

Geriausias vitaminas - juokas,aha, nereikia įrodymų :))) Norėtųsi atsidėkoti už jo arkliškas dozes ex-kolegoms žurnalistams. Tik vienąsyk susimoviau nuoširdžiai atsakiusi į gaivenytės klausimą apie ekologiją, supyliau savo mintimis jai gatavus klausimus, kuriuos ji panaudojo interve.

Dabar gi kvatojuosi , sintezuoju vitaminus kaip Marija nekaltą embrioną, - iš aibės kitų kolegų bandymų gauti pavogtas straipsnių šperas užduodant man neva nekaltą "paprastos" svetainės lankytojos klausimą: 'Saule, o ką jūs galvojate apie sulčių dietas? apie Nato raketas? apie moterų paketus?" Amoralu... teisinga: lai patys kurpia temas iš savo galvos ar garbingai viešina tą, iš kurios gavo.
Patiko viena :"vartotoja" Kažkada sąžiningai prizipažino: valgau duoną iš tavo atsakymų, kuriuos perdirbu savo leidiniui, noriu atsidėkoti, užsisakė giminaičio horoskopą.

Smagu, kad laiku evakavausi iš to cecho,nes ir toliau būčiau ten lochė su praverta temų-idėjų pinigine - na nemoku nesidalinti, nors tu ką...KOkia gėda dėl jų...Prisidengti žmonių nuoširdžiu noru gauti žinių... Gi atidarius laišką, pamatau autorių , kas jį rašė:))) Nejaugi kolegos net nesuvokia, su kuo turi reikalą?!

Kavoti idėjas, nerodyti metodų kolegoms astrologams išmokė vienas atviruolis, naglai pareikalavęs, kad jį mokyčiau, nes daug išmoko analizuodamas mano atsakymus su nuorodomis į planetasa,aspektus Dėkinga jam be galo, kad laiku suslėpiau virtuvės receptūras.

Dar yra įdomi grupė : studentės , rašančios kursinius. Gaunu jų : "man reikia priduoti darbą poryt, Saule, gelbėk, atsakyk į šiuos klausimus..." Užpyksta,kai atsakau kaip nors crazy, kad nesu
Alma mater marija :))))

Kita grupė: VDU filosofai, teologai, ot publika... uff, kastruočiau kas antrą dėl dorovės profilaktikos. Apsimeta ieškanti gyvenimo prasmės, atsakymų į aukštamaterinius klausimus ir net neišsitrina e-maile pavardės....Pasigooglini ir matai, kad renka medžiagą disertacijai apie NEW AGE, tipo esu jai eksperimentinis triušis, iš pirmų lūpų zonduos tyrimo objektą

Jo... Stebiu, kad pas LT psichologus yra bene stipriausias prigimtinis instinktas savintis svetimas mintis. Tebūnie, jie - snobai, astrologijos nepripažins, taigi pasinaudoti neišdrįs arba tingės , tik intonacijomis ir na, viliuosi, gal vertybes copy-past'ins.

Dar britkiau, kai laiškuose ima manipuliuoti draugiškais jausmais ( čia ne Jums, sorry....) ir, kai pavargsti bendraut, pešioja:"nagi nagi, ko nesiunti savo vizijų.“"

Vakar gavau netikėtą padėką - lietuvės moters skambutį iš pietų šalies. "tu manim tikėjai, tik tavo dėka pasiekiau, ką turiu - nupirksiu bilietą ir atvažiuok bent gerai pasiilsėsi, esi to verta "
Taip dar būna???? Apšalau, net gripo temperatūra iš netikėtumo nukrito....

2010 m. rugpjūčio 3 d., antradienis

Cedeliukai

Įdomu stebėti, kaip sparčiai nyksta socialinių markiruočių hierarchija,į kurią vis dar kabinasi, per jos "pripažinimo, daiktinių pasiekimų " prizmę skirsto žmones konservatyvieji Ascendentai -Vėžio, Žuvų, Tauro ir - dauguma vyresnio amžiaus lietuvių.
Jei poetė - tai turi būti išleidus knygą. Jei filosofas - tai turi dėstyti ir duoti protingus intervus
akademinėse erdvėse. Jei dailininkas - tai tik baigęs VDU štundravimus.
Nauja , ateities hierarchija - žmogiška, talentų kokybė.
Na ir kas , kad išleido moteriškė 10 eilių knygų. Jos esmė - pijokė, kovojanti su potroškiu negyvai prisiliuobt ir kažkodėl pridengti tai alibinėm citatom, pasislėpus už universalaus visapateisinančio Jėzaus nugaros.

Tikras poetas dabar tyli ir kenčia , matydamas , kas vyksta aplink, kad nuskaidrėtų tyloje keliais krištolo perlais. Juk poezijos misija - įvardint, kas tikra, sakralaus lieka už visuotino realybės kadro, o ne pataikauti publikai ir leidėjams epatažais, kurių jie laukia kaip maksimos nuolaidų.

Na ir kas , kad - garbus filosofas, paleidęs gyveniman būrį studentų su ištvirkintom , išmirkytom jo seksiškrypimuose smegenim. Jo esmė - bomžas su nematoma beisbolo lazda. Nagi, kažkuo tiki šventu,kovoji už savo vertybes? - trinkt trinkt psichologiškai per jautriausią vietą, ir gaivaliokis, laižykis sielos žaizdas, jo filosofija ras kitą auką.

Na ir kas, kad cedeliukas - "garsus pianistas". Jei per jo koncus žiovuliai merkia akis ir iš nykaus garsų dėliojimo beveik pavirsti virtuvės kapsinčiu čiaupu . Tikrasis, Dievo pašauktas pianistas, dabar galbūt kasa griovius niekam nežinomas ar bevardis vergauja žydų pinigams, nes neturi pramušamųjų galių šalyje, kur talentų niekas neieško, o juos skandina abuojume.

Na ir kas, kad ministrė. Jei jos tikroji esmė : čeburėkų pardavėja "ant kampo" . Tikroji ministrė apsikrovusi vaikais bemiegė sprendžia visų jos rato moterų realias poblemas.

Tikra: matyti žmogų ir žinoti, kas jis yra,bet dar materialiai neįsirodė , nes turėjo svarbesnių užsiėmimų - mylėti tėvus, šeimą, dalintis su kitais savimi.

Na ir kas, kad verslininkas-pardavėjas . Jo tikroji esmė - kunigas, bendruomenės telkėjas.

Svajočiau, kad greičiau išmirtų ta virš 30 karta, kuriai svarbiau: kaip materialiai atsižymėjai, o ne kas esi , koks tavo žmogiškasis turinys. Pas jaunus, vaikus tą matau ir džiaugiuosi.