2009 m. gruodžio 5 d., šeštadienis

Žvirblių medis

Ryte gavau laišką: http://www.horoskopas.lt/index.php?id=893 . Taip šviesiai nuskambėjo, pažadino atmintyje pirmą meilę , išgyvenimus, pasąmonės kloduose jie švieži kaip jaunystės pievų kvapai. Pirmosios išdavystės - jos ir lieka kertinės, skausmingiausios , visos sekančios - lyg pirmųjų aidai.

Meditacijų žygyje 25 km basčiausi ūkanotomis pamiškėm, startavau nuo apmąstymo - ką atsakyti jaunam žmogui, kad nepažeisčiau jo tikėjimo šviesia ateitimi. Gimė kelios įdomesnės idėjos ateičiai: apie senosios literatūros pamokų dvasinę žalą šviesos vaikams, apie senatvės tautinius astroarchetipus, kodėl lietuvoje senukai visi susensta po vieną - aktyvūs ir veiklūs....

Žygio pabaigoje gavau atsakymą į laiško priežastis - Žvirblių medį. Priešpaskutinio kaimo pakrašty, prie transformatorinės ( ji - web - analogas, ryšys su pasauliu) ant medžio suskrido pulkas žvirblių, papozavo, pafotkinau, kaip eko-kalėdinė-pilka "eglė". Aplink pilkuma, rūkas, net šunys sužvarbę neloja, kaimiečiai sulindę prie TV ir arielkų, o žvirbliams norisi būriuotis.

Lietuvos jaunimo įvaizdis. Gūdžiam kultūros ir švietimo pakrašty, ekonomikos ir gyvenimo rūke, kaip nesibaigiančiame sapne, vienodi pilki, mažiukai, neišaugę į kėkštus, gerves ir gulbes, ar net varnus, nes niekas jiems neparodė, kas yra tikras Paukštis, kuo jie skiriasi vienas nuo kito, kur ir kaip turi ir gali skristi....ir šiaip jau žvirblis - miesto paukštis, pamačiusi girios pakrašty - nustebau ... Paaiškino jiems , kad turi lesti , ir kuo daugiau (babkės), štai jie ir kala kala jas, kol atsitokėja, kad galvoje - žinių nulis, intelektas -žalias, o širdyje tuštuma, nors viskas rodos apskrista ir išbandyta.

Žvirblių jaunystė - taip norisi šventę švęst ir būti kartu, net tarybų valdžia tą žinojo, VAIKYSTĘ kėlė kaip prioritetą, kiek mokykloje buvo karnavalų ir renginių, mamos suknelių lagaminai liko išvartyti - sukarpyti... Prisimenu privalomą mokyklos eglės puošimą, teko mūsų klasei, kaip Vladas grojo Bitlus, kad būtųvisiems smagiau, kaip kitos klasės tapė mokytojų karikatūras, na tvyrodavo nepakartojamas kūrybinis šurmulys. Dar prisimenu bendrą klasės down, kai suburi , uždegi "Pelenei", kaip visi džiaugiasi, ir ... stop... pasirodo į galą kokia gėbistė kliba, karjeristė dalia ar violeta, reguliuotojas Staselis ar melagis Račas , ir mano didžiuosius-smagiuosius projektus ima vadybinti , šlifuoti, tempti iki oficiozų savo naudai, kaip iškart užgęsta laisvos kūrybos ugnis, žmonės suvienodėja, užsidaro, o man tampa beviltiškai neįdomu, nes be bendros meilės vainiko rezultatas tampa beprasmiškas.....

Ir kas gali nutapyti pilką žvirblių foną? Austėja parašė: turiu atlaso karnavalui. Vienintėlė atsiliepė, Žmogus.... kiek ko prašiau padėti surengt karnavaląi, duoti bent jau koncept idėjų , kad vargšams žvirbliukams bent viena diena metuose būtų šviesesnė, kad pamatytų vienas kito nušvitusius veidus ir talentus: visi atsifutbolina, pervesti komerciniams fondams - saugiau, bet žvirblių gyvenime nuo to Saulės nepadaugėja...Ne mano vaikai - ne mano pupos. Labdara naudingai draugei ar karjeros bonusasms ... o... čia labdara, o vargšams - niekas gi nemato....

Prisiminiau vaikystės vasaras, jas nuspalvindavau sau įdomias - su teatrais, programomis, bilietais, pėdsekių varžybomis, partizanų karais , vaiduoklių medžioklėmis, šokinėjimais nuo skardžio į upę, slėpynėmis medžiuose, naktigonėmis . Dariau tą iš egoizmo, kad prisirinkčiau gražių vasaros prisiminimų... Pavargusi nuo org.kūrybos pasislėpdavau medyje, po juo vis pasirodydavo žvalgai iš Valakampių vasarnamių :ar jau sugalvojai naują žaidimą? Matau, kaip ši tema vėl mane pasiveja. Jei Gimžiuose nesugalvosiu naujų žaidimų, teliks liūdėti dėl vienodų Žvirblių medžiuose.

2009 m. gruodžio 3 d., ketvirtadienis

Auksinė Žuvis

Dvasinė perorientacija tęsiasi. Užsikrovusi (gal vis tik - gavusi- vėl išganymo kryžių) , gavau, apie ka buvau įspėta sentikių atsiskyrėlių raštuose -sustiprėjusią įžvalgą, karštą širdį, dvasios rūstybę ir ligų maišelį, kaip energetinį barterį už nelaimėlių palengvintus sprendimus.

Neteisinga... Ne laiko dvasioje. Išties kiekvienas turi dabar įkristi į savo kloaką, kad joje nušvistų, kur dangus. Traukti kitus iš kloakos - tai apeiti nuo galvos iki panagių jų kirminais-blusom.

Geradarystė kiekvienam atėjusiam - it šio rudens vaizdinys už lango: ant šaltalankių krūmų sulekia varnos (moterys su savo juodom karmom) ir būriu lesa uogas (ėda mano sunokintą širdies patirtį). Juk iš jos - kaip iš tų uogų - galėčiau pati pasigaminti amžiną balzamą.
matyt čia Urano Žuvyse paskutiniai atodūsiai, kai prof. astrologai dar braido po psichologijos -religijos vandenis.

Dvasinga - tylėt kaip A.Tarkovsio Rubliovas, būt vienoje vietoje, dirbt tyliai savo darbą, niekam nieko neaiškinti apie astrologiją, gelbėti be emocijų-jausmų tik tuos, kuriems rimtai gresia mirtini pavojai. Ir, be abejo, šamanaut pilna jėga kolektyviniame astrale.

Patirtis įdomi , jog ant savo kailiu išbandžiau, kaip stipriai veikia mūsų pasirinkimus ir kasdienybę, net seksualinį elgesį - dvasios orientyrai.... Drausčiau religiją vaikams kategoriškai.

Kaip vis tik dominuojanti religija yra stipriai susijusi su nacionaliniu charakteriu (mentalu-energetika). Pulkim ant kelių, dori krikščionys, atsukim viršutinius ir apatinius žandus - blyn, kaip čia teisinga lietuviškai-vėžiškai. Visa tauta susigūžia būrin, nuolankiai nusižemina, puola ant kelių, o jos vienvaldis lyderis per tą laiką randa, kur ją nuvesti, kam parduoti-atsiduoti. Transliavau natūraliai pravoslavų ortodoksus, kurių praktikom domėjasui pastaruosius 5 metus, jų "kietos, vertybinės, svarstykliškos" dvasios energijos buvo svetimos daugumai moteriškių, joms tereikėjo paguodos, paduoti tą marijos pagalvėlę, ant kuriuos joms parpuolus lengviau kentėti ir LAUKTI ...

Lenos sapnas išrišo , į ką buvau vėl pavirtusi " Prūde - Auksinė Žuvis su kirminėliais". Noriu būti , jaučiuosi Raudona Saulė kaip Kėdainių kalvio ezo-piešiny.

Teisus Nikolajus Gurjanovas, paskutinius metus neišėjęs iš savo trobelės, prie kurios laukė būriai jo avelių "Jums nereikia starco...".Paskutiniais metasi jis lakstė- liudijo dangų tik su vaikais.
O reali pagalba bėdų užengtiems geriečiams baigdavosi kitų šventųjų fanių baubimu:

http://www.youtube.com/watch?v=VKMW4xqYE7Q&feature=relatedaidė,

va, lygiai taip provokuoja - terorizuoja dvasios klausimuose Rita iš Klaipėdos, viena iš aktyviausių kirminėlių, kuri padeda greičiau išpūti auksinei žuviai - senai mano dvasios formai.

Fain, tranzitinis Neptūnas galutinai nuslenka nuo Saturno Vandenyje ant MC. New age idėjos liko išgrynintos net krikščionių katakombų dumbliuose, brangiai tas kainavo ... ant savo kailio, su chron. ligom, tragikomišku mozės kalnu, pasityčiojusiu iš mano teoaplinizmo, priekabiaujančiais kunigais, viskuo prekiaujančiom jogėm-budistėm ir gailesčio ašarų kibirais.