2010 m. spalio 30 d., šeštadienis

Amžinos vėlės


Gydžiausi migreną, sėmiausi jėgų gamtoje. Etika - negalima negatyviomis emocijomis dalintis su medžiais , neturim teisės ant jų išpilti energetinį purvą. Akmuo kelias, pieva - suima juodulius, apvalo, daina atiduoda liūdesį Vėjui. Vejomaina - gauti gūsį gerų minčių. Jau po to kreipiesi pagarbiai stiprybės į ąžuolą. Jį gerbiu, pikčiurnas smurtautojus siunčiau ir siųsiu mintyse ant trijų raidžių.

Prieš vėlines visada liūdna. Graudenausi, koks gamtos grožis aplink. Kodėl žmonės tokie neregiai- kaip akli peliai - vertina kasdienes smulkmenas, materialius savo laikinus dirbinėlius , nebrangina, nesisemia amžinam sielos gyvenimui to, kas čia, Žemiškoje tikrovėje, vertingiausia - GAMTOS natūralus grožis. Be abejo, pirmiausia meilė, jausmai - bet jie lydės mus visur , o gamta liks tik sielos atminty....

Vėjas, išgirdęs mano sieločirpį, atginė Biekšienės dvasią . Ėmėm abi juoktis, lyg senais gerais laikais, kai ji dar buvo gyva. Pamerkio kaimo atsiskyrėlė, etnografinių dainų saugotoja. Niekam netarnavo, kolūkin nestojo, prieš nieką nesižemino, karus išgyveno, vaikus užaugino. Malačiukė! JI visada ranka pasiekiama, jei kas.

BUvom geros sielos draugės. Prisimenu Rumunų Čaušesku rūmų šturmą, sniego pūga, aš nėščia , ir rami laiminga kaip belgė, grįžtam įsirašę Biekšienės dainų kasetę mano būsimam sūnui.
Viskas atrodė taip laikina ir nebaisu, nors pasaulis vertėsi auktšyn kojom. Svarbiausia, kad turėjau tas unikalias dainas (jų nedainavo niekam, tik savo vaikams)lyg artimo žmogaus amžiną palaiminimą .

Šįsyk Biekšienė vandeniškai mane vaikė po pievas, kuždėjo į ausį negirdętas dainas, atvedė prie mano žalios rūtų lysvės , papasakojo, ką jos reiškė senovės lietuvėms. Įsivaizduoju, kaip žagsi tituluotos etnoografės. Gi žinias gaunu iš amžių glūdumos tiesiogiai - per mirusius, bibliotekų man nereikia :)))

Vaikai... Kita apmąstymų tema-vizijos . Jų bus labai mažai ateity, mažiau nei suaugusiųjų . Vaikas bus kaip dangaus dovana. Nuo ko mirs vaikai : gamta (ekologija, eko katastrofos, gamtos stichinės nelaimės, vandens trūkumas, oro užterštumas ), medicina (farma, skiepai, perbrangus gydymas, laiku nesuteikta pagalba), dirbtinė aplinka ir - DARBAS, jie pagrinde visur dirbs, bus pigiausia darbo jėga, kaip prie sovietų mokyklas suveždavo prievarta Azerbaidžane, Turkmenijoje, kitose Azijos respublikose
rinkti medvilnės. Draugė pasakojo, kiek jos bendramokslių mirdavo dėl chemijos, kuria purkšdavo laukus.
Ak, baltapūkiai mėlynakiai lietuviukai jau yra ir bus aukso prekė pasaulio įvaikinimo rinkoje. Mes visur vėluosim, ir net čia : pas mus dar moterys ilgai, paskutinės galės gimdyti daug vaikučių natūraliai.

2010 m. spalio 28 d., ketvirtadienis

Smūgiai...


PO laidos su kunigu Miroslavu laukiau smūgių. Visada taip būna: kai tik kažką sakralaus išneši į viešumą, į purvais aptekusį, pasaulį - gauni bumerangu atgal, tolygiai. Šviesa pritraukia tamsą, astrodvasinė fizika.... Net pagal žmones, kurie staiga iš niekur atsiranda ir puola sudirbinėti, supranti, jog jie išgirdo viešą signąlą -pulti tą, kuri apie dangų, iki kelių kad į žemę sulįstų.

Atsiranda ir tie, šviesieji, palaikyti...Gera, jų dar yra...

Išvada - jokios viešumos? Bet... man taip patinka dalintis atradimais- dovanomis feisbuke, kaip
mažas vaikas skubu nešti kažką, kas ir mane džiugina.
Bet... niekam nereikia. Kaip Greenevėjaus Makenos aukse esu dulkinama, o aplinka smalsiai stebisi - ar atsikelsiu ?

Kalbininkė Jurgita davė smūgį iš peties, viešai. Jai nieko, net nepajuto, o aš - negyva.Prisikėlinėsiu gal kelias dienas,sieloje - skylė sulig Jurgitos kumščiu. Kaip Marijono dainoj :" Aš - mirus".

2010 m. spalio 27 d., trečiadienis

Pastovumo ilgesys




Jau prisikelia , masiškai, su kūnais, geismais, norais, nauda, švariais ar nešvariais batais, dygiom-švelniom-tuščiom mintim. Eterio tarša didėja, jau nepaskraidysi sapnuose viena aukštybėse, nes su kažkuo kaktomuša susitrenki, ar žnybteli koks žmogus-voras jautrion vieton. Skrydžiams reikia kilti vis aukščiau, tam - turėti dar daugiau energijos , dar mažiau būti pririštai prie daiktų, žemiškų rūpesčių.

Stebiu, kaip spiečiasi, gimsta bendros, kolektyvinės MINTIES, ar ŠIRDIES, ar JAUSMO šviesos kamuoliai. Kaip skaidosi tapatybės, defragmentuojasi asmenybės. Ir užima kvapą dėl žmonių sąmonių transformacijų mastų, ir kyla instinktyvus noras neprarasti savasties.
Vakar fiziškai, kūnu pajutau Mėnulio ingresiją į kitą ženklą, energijos tėkmes. Košmaras,Kosmoso dulkės -laidinnkės sindromas visiškai nevilioja.

Iš to kyla instinktyvus noras: JAUKUMO.Savos pagalvės, savo kavos puoduko, savo medžio, kurį apkabinu ir prisiglaudžiu, savo artimo kūno, kuriam puolu į glėbį ir nurimstu be jokių ten sex fintikliuškų. Pokyčiai, nežinomybė vargina, sekina, galų gale atsibosta.
Štai paskambina draugė, kurios negirdėjai amžinybę, ir apsibliauni akistatoje su kuklia tiesa : JI YRA, ji TAVO, niekur nedingo, nieko neprisigalvojo, nevirto kokia lightworkere ir neįsižeidė dėl kažko, ko galbūt nedaviau ar pražiopsojau. Ji -pastovus dydis,krantas, prie kurio gali visada švartuotis. Dieną ar naktį. Švartuotis ir būti išgirsta , būti savimi. Balsuoju už pastovumą žmonių širdžių trasose. Atsišaudysiu, atsispardysiu nuo vėjų ir oro burbulų.