2009 m. rugsėjo 24 d., ketvirtadienis

Dviratis

Jei nori pajust šalies dvasią -stebėk jų jaunimą, - kokie, kuo domisi, kaip elgiasi. Būtent paaugliai, jaunimas in New Age bus tiksliausias visuomenės veidrodis. Anksčiau - šeima, šeimos santykiai, praeities paveldo saugojimas, dabar - teenagerių subkultūros, klubai ir ritualai/

Rugpjūtį sugraudino Ukmergės turgaus vaizdai. Pusalkaniai, išblyškę geriečiai taikūs vyrukai, linguojantys šalia karingų, suagresyvėjusių sociumo džiunglėse super- mamų.... raumeningi treninginiai it buka avigalvių banda ir gotės-satanistės, irgi alkanos trapios merginos išgąstingom arba jau įdiržusiom, įskaudintom akim. Laimingi šypsojosi tik religijos narkotikų įkalę katalikai, besiskirstantys po mišių - taiziškai geranoriški ir pakylėti, nes kažkur jų laukia pažadėtas dangus, taigi į tai, kas po kojom ar šalia- nebekreipiantys dėmesio.

Sūnus skambina iš Anglijos nustebęs - niekaip nesupranta, kodėl su juo ten taip maloniai šnekasi, šokinėja aplink, it apie karalių . Štai tokia jo reakcija, ištrūkus iš smurtinės terpės į europinę, humanistinę kultūrą. Kultūrinis šokas, kad tave laiko žmogum, ir nereikia kovoti kiekviename žingsnyje, šlietis prie gelašvilių ar turtingesnių kastų, kad gerbtų.

Pesimizmą dėl jaunimo nubraukė šiandien Geležinio Vilko dviratininkas. Ryžas su baltom ausinėm, gal 16-17 metų, ant paprasto čekiško... Bet kaip jis varė! vinguriavo-skriejo lyg atgimimo sparnuotas angelas tarp eilių nuo Vingio kalno, žemyn pasišvilpaudamas, jo akyse švytėjo jaunystės grožis ir absoliutus tikėjimas pergale. Jis net lenkė kažką, kažką pakirtinėjo, flirtavo su vairuotojom .... Savo dvasia jis buvo aukščiau už mus, netikinčius, kad galima čia kažką pakeisti ir prisitaikiusius prie išdūrinėjimo kiekviename žingsnyje ir tvyrančio cinizmo . Jei yra čia bent vienas toks, vadinasi dar yra tautos dvasioje šviesos, dar yra iš ko atgimti. Prisiminiau ir... juokiuosi iš rudeninės dviračio formulės-1 bolido:))) Gerai, kad nemačiau, kaip jį galbūt bauduoja koks policajus už tai, kad be atšvaitų, kad galbūt aprėkia koks merso storasprandis kuilys, kad ubgas malasi po ratais. Ačiū Vilniaus dviratininkui už tą vilties akimirką:)))

2 komentarai:

  1. Kaip gera cia pasiskaityneti!Nuo ikonu iki dviracio... Noriu dar!!!

    AtsakytiPanaikinti
  2. Sveiki, cia gal ne visai i tema, bet ka jus, Saule, manot apie tokias "organizacijas" kaip opus dei?Per kelis irasus kartojasi Jusu ironiski komentarai religijos aukoms (pati, kaip suprantu, tikite, bet hmmm, na tiesiog tikite). Man pastaruoju metu tenka susidurti su zmonem is OD ir as nesuprantu ar jie teisus, ar as, nes viskas ten atrodo tiesiog kvaila ir beprasmiska, pvz keltis 4 val ryto ir eit i misias. Aisku cia ju teise rinktis, ir gal nera teisingo/teisingesnio gyvenimo budo, bet man vis tiek idomu, kodel tureciau vergauti kazkokioms ikonoms ir panasiai. Pati negaliu sakyti, kad netikiu, taciau nedemonstruoju viesai savo paziuru. Vienu zodziu, aciu uz bloga, jis nuostabus kaip ir tinklapis.

    AtsakytiPanaikinti