2011 m. sausio 18 d., antradienis

Auka ant abuojumo aukuro


Vakar vis sukosi, pagaudavo virtinėje darbų mintys apie abuojumą, abejingus žmones. Dar kilo noras šia tema parašyti emocingą viešą šūksnį, iš abuojumo kiauto išgliaudantį bent ką nors. Susistabdžiau, nes beprasmiška, jei asmuo abejingas - jo nepramuši, o jei širdingas - tik paaitrinčiau jo nuolatinius meilės sopulius dėl kitų.

Abejingiausia, pasirodo, esu aš. Sukrėsta 13-metės Jurgitos žūties, atsidariau jos h-pą ir... pakirto kojas. Galėjau ją maldomis išgelbėti, vaikui nereikėtų taip žiauriai, per tokią kančią aukotis, atpirkinėti mūsų didėjančias, kaip sniego lavina, nuodėmes, atstatinėti meilės/nemeilės, gyvos dvasios balansą, be kurio žmonija Žemėje yra pasmerkta.

Įrašas jos dienoraštyje - "ar turiu pasirinkimą?". Tai, apie ką seniai rašiau - vaikai atpirkėjai - kaip kažkada Kristus, šventieji, šiandien - jie, laibi ir šviesūs, šviesiaakiai, per ligas, per pasiaukojimą lenda žvėriui į nasrus (Karolis, kaip ir dauguma jo aplinkos - jau žvėris, ne žmogus)..... Galėjo,ji galėjo turėti pasirinkimą, jei didesnė dalis užsiimtų tuo, kam yra pašaukti - aš melsčiausi, o ne kalčiau už kapeikas kremliaus kolaborantams alfiečiams horoskopus, jei bent viena iš jos moterų kamynių, mokytojų - būtų bent kiek jautresniame su ja ryšyje. Esu tikra, kad Adelės mokiniai nepasiryžtų tokiai didelei AUKAI, nes mano kultinė mokytoja - pati yra pavyzdinė kasdienė auka, pripildanti savo abejingėjančius auklėtinius meile ir gyvenimo spalvomis, gaivinanti juos dvasiniam gyvenimui. Jei pašauktoji mažylių psichologė nežaistų futbolo kvailų bobų čatuose - pagimdys ar persileis? Jei sielos dainius nespoksotų kaip užkerėtas į moterų genitalijas. Jei tikroji motina teresė nekaifuotų rusių virtualios religijos garinėse pirtyse it mažas vaikas, alpėjantis dėl toksinių klijų troškiame polietileno maišelyje ... jei ,. jei...

Kiek jų dar bus? Kiek tyrų mažųjų aukų nesužinosime. Žinojau, anksčiau visada žinodavau, per sapnus būdavau įspėjama - kieno eilė ir ką dar galiu padaryti, ar mano jėgomis, ar judinti kažką dar....Kodėl tapau kurtesnė ir abuoja? Va gėlyčių prisipirkau, apie jas skaitinėju, vazas gražias joms derinuosi .
Va kremuką su Q10 rinkausi iš aprašų gal valandą webe. Va jaudinausi kiauras naktis, kaip ten
sekasi einasi eiliniam abuojumo karaliui. O Jurgita pasirinko. Viešpatie, kaip tai nepakeliama....

4 komentarai:

  1. Saulute, galvojau apie Jus - ar sapnavot, ar nujautet ar ziurejot horoskopa.....sunku saves nekaltinti....ir as kelinta diena vis svarstau - kodel visi buve salia tos mergaites kazka praziopsojo...ka as padarau ar turiu padaryti, kad bent jau salia esanciu nepraziopsociau....labai labai liudna

    AtsakytiPanaikinti
  2. I tema: Saule, ar kai dingsta zmogus, ir zinoma, kuria valanda, ar galima pagal horary (ar kita), pasakyt apie aplinkybes, priezastis etc.?
    Ziurejau to momento zvaigzdelapi, bet neaisku kas kur ir kaip.

    Konkreciai - Kaune dingo mergina sausio 13 d. 19 val. paliko rasteli, facebook'e didelis atgarsis. Taip, viena is milijono, neprasau nieko, tik klausiu, bet, nebukime abejingi.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Nebūkime anonimai:)))) Be abejo,chorrarai pasako labai tiksliai aplinkybes. Neužsiimu chorararais, man jų nereikia, pasijungusi prie įvykio lauko, ar per sapną gavusi informaciją matau vaizdelius ir informuoju beviešos reklamos tą, kam jie skirti.
    Dvasinis žmogus masiniuose vajuose nedalyvauja. JO pagalba yra visai kitoje plotmėje, ne chorarinėje:))) Kam reikalinga policija? Artimieji? Visuomenė išsigimtų, jei imtųmėm informuoti, kas kur ir kada, užsikraumtųmėm jų karmas.

    AtsakytiPanaikinti