2010 m. rugpjūčio 3 d., antradienis

Cedeliukai

Įdomu stebėti, kaip sparčiai nyksta socialinių markiruočių hierarchija,į kurią vis dar kabinasi, per jos "pripažinimo, daiktinių pasiekimų " prizmę skirsto žmones konservatyvieji Ascendentai -Vėžio, Žuvų, Tauro ir - dauguma vyresnio amžiaus lietuvių.
Jei poetė - tai turi būti išleidus knygą. Jei filosofas - tai turi dėstyti ir duoti protingus intervus
akademinėse erdvėse. Jei dailininkas - tai tik baigęs VDU štundravimus.
Nauja , ateities hierarchija - žmogiška, talentų kokybė.
Na ir kas , kad išleido moteriškė 10 eilių knygų. Jos esmė - pijokė, kovojanti su potroškiu negyvai prisiliuobt ir kažkodėl pridengti tai alibinėm citatom, pasislėpus už universalaus visapateisinančio Jėzaus nugaros.

Tikras poetas dabar tyli ir kenčia , matydamas , kas vyksta aplink, kad nuskaidrėtų tyloje keliais krištolo perlais. Juk poezijos misija - įvardint, kas tikra, sakralaus lieka už visuotino realybės kadro, o ne pataikauti publikai ir leidėjams epatažais, kurių jie laukia kaip maksimos nuolaidų.

Na ir kas , kad - garbus filosofas, paleidęs gyveniman būrį studentų su ištvirkintom , išmirkytom jo seksiškrypimuose smegenim. Jo esmė - bomžas su nematoma beisbolo lazda. Nagi, kažkuo tiki šventu,kovoji už savo vertybes? - trinkt trinkt psichologiškai per jautriausią vietą, ir gaivaliokis, laižykis sielos žaizdas, jo filosofija ras kitą auką.

Na ir kas, kad cedeliukas - "garsus pianistas". Jei per jo koncus žiovuliai merkia akis ir iš nykaus garsų dėliojimo beveik pavirsti virtuvės kapsinčiu čiaupu . Tikrasis, Dievo pašauktas pianistas, dabar galbūt kasa griovius niekam nežinomas ar bevardis vergauja žydų pinigams, nes neturi pramušamųjų galių šalyje, kur talentų niekas neieško, o juos skandina abuojume.

Na ir kas, kad ministrė. Jei jos tikroji esmė : čeburėkų pardavėja "ant kampo" . Tikroji ministrė apsikrovusi vaikais bemiegė sprendžia visų jos rato moterų realias poblemas.

Tikra: matyti žmogų ir žinoti, kas jis yra,bet dar materialiai neįsirodė , nes turėjo svarbesnių užsiėmimų - mylėti tėvus, šeimą, dalintis su kitais savimi.

Na ir kas, kad verslininkas-pardavėjas . Jo tikroji esmė - kunigas, bendruomenės telkėjas.

Svajočiau, kad greičiau išmirtų ta virš 30 karta, kuriai svarbiau: kaip materialiai atsižymėjai, o ne kas esi , koks tavo žmogiškasis turinys. Pas jaunus, vaikus tą matau ir džiaugiuosi.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą