2010 m. spalio 8 d., penktadienis

Galvos mazgojimas

Jei koks jaunas, tipo krūtas, verslininkas ima liaupsinti leidinį "Valstybė", pažvelgiu į jį įdėmiau. Va, su kuo nereikės turėti niekada reikalų. Totalitarizmo režimas jau mūsų kieme. Chunveibinai per 20 metų tautinėje mokykloje užauginti. Jų rupooras - korejietiško marazmo viršūnė - gliancinė agitpropo musmirė - "Valstybė", kaip kažkada stalinizmo "Pravda".

Šeimoje tą super sumaketuotą grožybę perkame dėl šou - tikrai juokinga išvietėje skaityti pseudoeuropinę pompastiką, žinant, kad realybė yra kaip Afrikos Tumbu-Jumbe ... gal artėjant šildymo sezonui jau ir pusalkanių senelių-invalidų kančiomis tumbas-jumbas alsuoja. O "Valstybės" komanda ir jos krūūūūūti šustriakai fanai kelia aukščiau agresyvius vympelus. Perlipus per n lavonų ir prismaugus, išdūrus pobjauriai dešimtis doresnių piliečių pakeliui, gi norisi šlovės vainiko, kaip prostitutei literatūrinių memuarų Saldu tikėti, jog darai viską, kaip ir kiti patriotiniai Valstybės skaitytojai - vardan Pelno, stiprios valstybės kulto.

Šiandien gavau atsakymą iš jauno verslininko, "Valstybės" leidinio fano: "Išsitrink galvą, durne".
Pamėginau įspėti , jog užsitraukia teisinę atsakomybę, lobdamas iš mano vardo. Bet , matyt, turi savų "Valstybės" skaitytojų teisininkų, tokių pačių _"griebk-plėšk-rodyk jėgą" . Kieno kumštis - tas teisus.

"Valstybinė" generacija per 20 nepriklausomybės metų, užaugo. Teliko mums išsitrinti galvą ir ką nors durniškai, originaliai sumąstyti, kad ir jo protingai galvai nebūtų ramybės plėšiant podraug su visa "valstybės" mylėtojų chebryte.