2010 m. gegužės 31 d., pirmadienis

Kas kaltas? Aš, visada aš

Nepakenčiu santykių aiškinimosi. Jų nesiaiškinu, beprasmiška. Jei žmogus kurčias, neatidus , kitamanis ar nemyli Tavęs- Manęs-Kito ( o mylėti reikia visus be išimties, su kuriais nuoširdžiai bendrauji), - ką jau ten beprisiaiškinsi, pasiteisinsi, vinukų prikalsi?.... Nesueina du galai- du žmonės ir tiek. Ačiū už eks-gerą laiką, atia... Nutyli ir išeini, kad abiems geriau. Pasistengi nuleisti juokais, užbėgi už akių, kad tik kitas neimtų deginti, maitoti, versti pelenais santykių grožio. Cha, tie, kas mėgsta aiškintis, dažnausiai (ne)turi humoro.

Geras būdas - prisiimti visas kaltes sau : 'na kvailė paskutinė, netikėlė, vėpla kerėpla, nepykit, atleiskit, su manim visiems sunku, ne jums vieniems ". Egocentrikams panašių mazochizmo mantrų paprastai pakanka, atlyžta, susiaukština aplinkinių akyse, pasiglosto savimeilę ir atsikabina.

Sunkiausia - su neformaliais prokurorais,kurie kaip užsukti ieško kituose kaltės. Kam? Kad įvykdytų kokią asm. maklaudišką liguistą misiją : demaskuotų, apgintų kažin kokią savo pačių suraizgytą- iš mitinių dogmų sulipdytą smegenų užkaboriuose "Teisybę". Šitie žiaurūs . Mat į santykius eina su išankstine nuostata - smerkti, teisti, parklulpdyti ant kelių pasirinktą auką. Suvaro kaltinimais , primeta kaltės jausmą . Kam ? Kad kitą valdytų, gal - sungiuždytų, suniokotų kaip gyvybės rūšį, zombuotų, jos "kaltėse" išsiaukštintų ir ..plautų smegenis, ją pavergtų. Tas būdinga sektų lyderiams, guru.. manipuliatoriams, kuriems kažko reikia iš kaltinamos aukos... vampyrams...
Liūdniausia, jog kaltintojai patys ir sugriauna santykius per tuos nykius reikalavimus pasiaiškinti, pasiknisti praeities dulkėse. Su kokiu malonumu tąso, murkdo išėjusiame laike, kurio dažnai net neprisimenam, jau išgyvenom, atkentėjom, išrišom viduje ...

Prilyginčiau kito moralinį ar etinį kaltinimą - žmogaus, asmenybės žudymui. Meilės išniekinimui. Ateity, manau, už tai galima bus reikalauti kompensacijos - viešų darbų vaikų namuose ar viešo bučinio su prašymu atleisti :"nepyk, buvau kurčia (s), negirdėjau, nespratau, kaltų nėra, tik - nesusikalbėjimas , lygių-žinių-terpių-skirtumai, prasilenkimas laike-erdvėse ..."